Uncategorized @sl

Hladilniki in najbolj priljubljene funkcije

Katere so najbolj priljubljene funkcije hladilnikov, ki jih vaš hladilnik preprosto mora imeti? Ne spreglejte spodnjih funkcij, ki jih imajo najboljši hladilniki.

Bel Hladilnik Samsung-RB34T652ESA

No Frost – odtajanje ni več potrebno

Tehnologija No Frost je ena od najpomembnejših funkcij, na katere smo pozorni pri nakupu hladilnika. Ta napredna tehnologija poskrbi za samodejno prilagajanje in nadzor nad temperaturo in vlažnostjo v hladilniku. Zrak učinkoviteje kroži, raven temperature pa se ne spreminja. To prepreči kopičenje ledu in zmanjša potrebo po zamudnem in utrudljivem opravilu – odtajevanju. Zahvaljujoč tehnologiji No frost se bodo živila tudi bistveno hitreje ohladila. Zaradi manjše obremenjenosti hladilnega sistema se bo zmanjšala možnost okvar hladilnika.

Less Frost – zmanjšano kopičenje ledu

Nekateri hladilniki imajo podobno tehnologijo, ki preprečuje kopičenje ledu. Sistem Less Frost ali FrostLess močno zmanjša nastajanje ledu, zato je zamrzovalnik treba veliko redkeje odtajati. Sistem se nahaja v steni zamrzovalnika in poskrbi za boljši izkoristek energije.

Sistem za hitro zamrzovanje ali ohlajevanje

Mnogi hladilniki imajo funkcije, kot so Super Freezing, Power Freeze in Fast Freeze. Takšno funkcijo uporabite, kadar želite v kratkem času zamrzniti hrano. Ko aktivirate takšno funkcijo, se v zamrzovalnik hitro dovede mrzel zrak – to vam pride prav, če želite zamrzniti večjo količino živil, pripraviti led ali pospešiti proces strjevanja. 

Po aktivaciji funkcij, kot sta Super Cooling in Power Cool, začne v hladilnik pihati zelo hladen zrak, zato se v kratkem času ohladijo na novo dodana živila ali pijača. Proces ohlajanja se bistveno pospeši, hladilnik pa se samodejno uravna na optimalno temperaturo.

Funkcije za ohranjanje stalne temperature in vlažnosti

Da živila dalj časa ohranijo svojo svežino, je pomembno, da hladilnik ohranja konstantno raven vlažnosti in temperaturo. To omogočajo naslednje funkcije hladilnikov:

  • Air Care, Total No Air Care in All-around Cooling enakomerno razporedijo temperaturo in vlažnost. Tovrstna tehnologija poskrbi za optimalne pogoje za shranjevanje živil v čisto vsakem kotičku hladilnika. Zračniki za hladen zrak se nahajajo na vseh ravneh polic – napreden sitem ventilacije omogoča, da živila postavite na katero koli polico, saj ne prihaja do razlik v temperaturi.
  • Sistem IonAir z DynamiCooling poskrbi za enakomerno ohlajevanje hladilnika in dodatno obogati zrak z negativnimi ioni, kar ustvari pogoje naravne mikroklime. To posledično prispeva k še večji svežini živil.
  • Sistem Twin Cooling Plus za optimizacijo vlage in temperature deluje s pomočjo samostojnih ventilatorjev in uparjalnikov. Poskrbi, da so živila shranjena v optimalnih pogojih – brez mešanja vonjav, zato ohranijo svoj naravni okus. 
  • AdaptTech je revolucionarna tehnologija, ki prepreči nagel dvig temperature ob pogostem odpiranju vrat hladilnika. Brez te tehnologije bi se hrana hitreje pokvarila, saj vdor toplega zraka predstavlja toplotni šok za živila. AdaptTech v prvem tednu uporabe hladilnika beleži, kdaj najpogosteje odpirate vrata, in se nauči, kdaj mora dodatno znižati temperaturo.

Bel Hladilnik Gorenje-RK4161PW4

Funkcije za svežino različnih vrst hrane

Se vam že po enem tednu pokvarijo jagode in zelenjava? Temu boste naredili konec z uporabo posebnih predalov in funkcij, ki samodejno uravnavajo temperaturo in vlažnost ter poskrbijo za kar najbolj ugodne pogoje za živila. 

  • Predal Optimal Fresh+ lahko uporabljate na dva načina: kot samostojen predal ali pa predal, razdeljen na dve temperaturni območji: manj hladno za sadje in zelenjavo ter hladnejše za ribe in meso. 
  • Predal Humidity Fresh+ omogoča nastavitev vlažnosti z vrtenjem gumba. Na tak način boste ustvarili optimalno okolje, v katerem bosta zelenjava in sadje ohranila svežino. 
  • CrispZone je predal za sadje in zelenjavo, ki je med največjimi na trgu. Svežina sadja in zelenjave bo veliko daljša zaradi uravnavanja vlažnosti in uporabe posebne svetlobe.
  • Funkcija SmartHumidity poskrbi za idealno vlažnost v predalu, saj posebna membrana odvaja odvečno vlago. 
  • Lučka VitaLight poskrbi za to, da se ohrani proces zorenja kot v naravi – zato sta sadje in zelenjava polna vitaminov in hrustljava.
  • Hladen predal FreshZone na dnu hladilnika je odličen za shranjevanje sadja, rib in mesa. Poskrbi za to, da se vitamini v živilih ohranijo dlje, s tem pa tudi njihov okus in svežina. 

 

Funkcija za boljšo toplotno izolacijo

Napredna tehnologija, kot je na primer SpaceMax, zagotavlja učinkovito toplotno izolacijo. Zaradi nje so stene hladilnika lahko tanjše, prostora za shranjevanje pa je veliko več kot pri hladilnikih z debelimi stenami. Odzunaj tega ne boste opazili, ko pa boste odprli vrata takega hladilnika, vas bo presenetilo, kako zelo prostoren je. 

Povezava z wi-fi

Pametni hladilniki omogočajo povezavo z aplikacijo na vašem telefonu in izbor pametnih funkcij. Te se razlikujejo od proizvajalca do proizvajalca. Mednje spadajo npr.: daljinski nadzor vsebine vašega hladilnika, spremljanje datumov poteka, enostavno sestavljanje nakupovalnega seznama in nadzor nad drugimi napravami za avtomatizacijo doma. 

Nekateri hladilniki so opremljeni z zaslonom na dotik, ki omogoča, da na vratih ustvarite virtualno oglasno desko za družinske beležke. Z zaslona si lahko ogledujete tudi recepte, pretakate glasbo in brskate po spletu.

Na EnaA.com dobite vrhunski hladilnik na obroke. Ne spreglejte izbrane ponudbe najboljših proizvajalcev. Hladilnik akcija, popusti in druge ugodnosti čakajo na vas.