DomUncategorized @sl

Priročne funkcije: pralni stroji

pralni stroji

Pralni stroji so postali bistven del naših gospodinjstev, sodobna tehnologija pa je prinesla veliko funkcij, ki nam olajšajo vsakdanje opravilo pranja perila. Poglejmo nekaj najbolj uporabnih in inovativnih funkcij, ki se jih lahko izkoristi:

Časovno odložen zagon

Ta funkcija omogoča prednastavitev pranja s prilagodljivim zamikom (do 24 ur), kar je idealno za tiste, ki želijo pranje opraviti v času nižjih tarif električne energije ali izven časa, ko je hrup moteč za sosede ali sostanovalce.

Funkcija prednamakanja

S to možnostjo lahko oblačila namakate pred začetkom pranja, kar je zelo koristno za bolj umazana oblačila.

Dodajanje pozabljenega perila

Ali ste kdaj zagnali pranje in nato ugotovili, da ste v poceni pralni stroj pozabili vključiti kos oblačila? Nekateri modeli pralnih strojev imajo posebna vratca ali opcijo zaustavitve programa za dodajanje pozabljenih kosov perila.

Povezljivost s pametnimi napravami

Nekateri naprednejši pralni stroji omogočajo povezavo z vašim pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom prek wi-fi povezave in proizvajalčeve aplikacije. To vam omogoča spremljanje napredka pranja, prilagajanje nastavitev in zagon pranja na daljavo preko pametne naprave.

Pralni stroji s funkcijo pare

Ta funkcija lahko zmanjša potrebo po likanju, osveži vaše perilo in temeljito očisti posteljnino. Funkcionalnosti se lahko med modeli razlikujejo.

Aqua stop

Ta sistem preprečuje uhajanje vode s takojšnjim izklopom dovoda vode in pralnega stroja ob zaznavi puščanja. Ime funkcije se razlikuje od proizvajalca do proizvajalca.

Samočistilni program

Ta funkcija odstrani umazanijo, plesen in bakterije iz bobna pralnega stroja. Priporočljivo je, da jo uporabljate redno, idealno na vsakih 20 pranj.

Avtomatsko doziranje detergenta

Ta funkcija samodejno zazna količino perila v bobnu in določi ustrezno količino detergenta, kar zagotavlja optimalne rezultate pranja.

Hitro pranje

pralni stroj samsung

To je skrajšan cikel za manj umazano perilo, ki prihrani čas, vodo, elektriko in pralni prašek.

Dnevno pranje

Omogoča hitro pranje manj umazanih oblačil, ki jih nosimo vsak dan.

Ekonomično pranje

Ta funkcija zmanjšuje porabo energije in vode s pranjem pri nižji temperaturi.

Intenzivno pranje

Za močno umazane predmete se uporablja ta funkcija, ki podaljša cikel pranja in poveča temperaturo vode.

Predpranje

Ta funkcija je odlična za odstranjevanje stare in trdovratne umazanije. Perilo se najprej namaka v detergentu, nato pa se zažene glavni cikel pranja.

Ročno pranje

To je funkcija za pranje občutljivih oblačil, ki zahtevajo ročno pranje. Boben se premika počasneje, da se oblačila ne bi poškodovala.

Cikel za volno

Ta funkcija zagotavlja, da se volneno perilo ne zmečka in ne izgubi svoje oblike.

Bio nega

Ta funkcija uporablja encime za odstranjevanje bioloških onesnaževalcev.

Odstranjevanje madežev

Ta funkcija odstranjuje trdovratne madeže z različnih vrst tekstila.

Občutljivo sušenje

Ta funkcija, ki je na voljo samo v pralno sušilnih strojih, omogoča sušenje občutljivega perila brez poškodb.

Pospešeno sušenje

Še ena funkcija, ki je na voljo samo v pralno sušilnih strojih, omogoča sušenje perila v pol ure.

Samodejni nadzor ravni vode

Ta funkcija omogoča pralnemu stroju, da sam določi potrebno količino vode glede na težo naloženega perila v bobnu. To pripomore k večji energetski učinkovitosti in varčevanju z vodo.

Globinsko pranje s paropralni stroji

Pri tej funkciji pralni stroj akcija segreje vodo do visoke temperature in nato v boben pošlje paro, ki prodre globoko v tkanine in sprosti umazanijo, kar olajša njeno odstranitev.

Inverter motor

Ti motorji so tišji, bolj učinkoviti, energijsko varčnejši in vzdržljivejši kot standardni motorji v pralnih strojih, kar pripomore k daljši življenjski dobi vašega pralnega stroja.

Funkcija brez likanja

Ta funkcija uporablja paro po koncu pranja, da osveži oblačila in zmanjša gubanje, kar vam prihrani čas, ki bi ga sicer porabili za likanje.

Funkcija ‘več vode’

Idealna je za pranje večjih kosov tekstila, kot so zavese ali posteljnina, saj zagotavlja temeljito izpiranje detergenta.

Izklop centrifuge

Ta funkcija omogoča izključitev ožemanja, kar je idealno pri pranju občutljivih oblačil, da se prepreči morebitne poškodbe.

Vratca za dodajanje pozabljenega perila

Ta funkcija pomeni, da lahko tudi po začetku pranja dodate tisti kos oblačila, ki ste ga pozabili vključiti.

Zakasnitev izpiranja

S to funkcijo perilo ostane namočeno v bobnu tudi po koncu pranja, kar preprečuje, da bi se perilo posušilo in zmečkalo, če ga ne morete takoj vzeti iz stroja.

Polovična obremenitev

Ta funkcija je zelo priročna, če nimate dovolj umazanega perila za polno obremenitev. Ko je možnost aktivirana, se skrajša čas pranja in zmanjša obremenitev mehanizmov pralnega stroja.

Dodatno izpiranje

Ta funkcija omogoča dodatno izpiranje, da se iz perila temeljito odstranijo ostanki detergenta. To je še posebej koristno pri pranju otroških oblačil, oblačil alergikov ali gostih tkanin, kot so odeje ali plašči.

Te napredne funkcije sodobnih pralnih strojev so zasnovane tako, da zagotavljajo optimalno učinkovitost pranja, hkrati pa olajšajo in izboljšajo uporabniško izkušnjo.