Uncategorized @sl

Najdražji hladilniki

vgradni kombinirani hladilnik

Če mislite, da je 1000 evrov za hladilnik veliko denarja, se motite! Najdražji hladilniki na trgu vas bodo stali od 6000 evrov navzgor in večinoma bi jih lahko spravili le v največje kuhinje. Najdražji so seveda ameriški hladilniki. Kot zanimivost, med njimi je trenutni rekorder luksuzen model italijanskega podjetja Meneghini, ki stane nekaj čez 37.000 evrov.

Sodobni premium hladilniki se po marsičem ločijo od običajnih. Za najdražje hladilnike v Sloveniji boste odšteli okrog 1000 evrov, med najboljšimi znamkami pa so Gorenje, Bosch in Samsung. Poglejmo, kakšne funkcije in lastnosti imajo vrhunski hladilniki, med katerimi so ameriški, vgradni in prostostoječi hladilniki.

Velikost in kapaciteta

Dražji hladilniki imajo večjo kapaciteto za shranjevanje živil. Eden takih je ameriški hladilnik Samsung RS68A8840B1/EF s prostornino hladilnega dela neverjetnih 409 litrov in zamrzovalnikom s kar 225 litri prostornine.

Če iščete hladilnik večje prostornine z občutnejšim razmerjem v korist hladilnemu delu, pa je zmagovalec gotovo ameriški hladilnik Gorenje NRM918FUX s hladilno prostornino 609 litrov in zamrzovalnikom s prostornino 108 litrov (plus dodanih 13 litrov).

Napredne tehnologije hlajenja – za dolgoročno svežino hrane

Dražji hladilniki imajo natančne temperaturne senzorje, več con hlajenja in filtre za zadrževanje vonjav in vlage. Vrhunski hladilniki imajo tudi dodatne funkcije za podaljšanje svežine hrane.

Vgradni hladilnik in zamrzovalnik Gorenje GDNRK5182A2 se ponaša s tehnologijo AdaptTech, ki se popolnoma prilagodi vašim navadam. Nenehno namreč spremlja vaše vzorce uporabe in prilagaja temperaturo, kar pomeni manjšo porabo in večjo svežino živil. Ta model ima tudi poseben predal CrispZone, ki vzdržuje optimalno vlažnost – hrana iz hladilnika bo tako sveža, kot bi bila pravkar pobrana z vrta! Poskrbljeno je tudi za odstranjevanje neprijetnih vonjav in hlajenje z zrakom, obogatenim z negativnimi ioni.

Mnogi modeli imajo tudi posebne predale, kot je FreshZone, ki predstavljajo predel z najnižjo temperaturo v hladilnem delu. Namenjeni so podaljševanju svežine hitro pokvarljivih živil – rib, mesa in sadja.

Omenimo še, da imajo nekateri modeli, kot je Gorenje NRS9181VX, tudi opcijo FastFreeze za hitro zamrzovanje večje količine živil.

Funkcije, ki se prilagajajo vašim potrebam

Nekateri ameriški hladilniki se s svojimi funkcijami še posebej dobro prilagajo potrebam vsakega posameznika. Model Samsung RH69B8940S9/EF se ponaša s sistemom Smart Conversion, ki ima številne prednosti. Med njimi so:

  • zagotavljanje optimalnega hlajenja v hladilniku in zamrzovalniku,
  • izklop zamrzovalnika, ko ga ne uporabljate (s tem načinom prihranite veliko energije),
  • izklop hladilnika, medtem ko je zamrzovalnik vklopljen (odlična rešitev, medtem ko ste na dopustu),
  • spreminjanje zamrzovalnika v hladilnik (pridobili boste še več hladilnega prostora) in
  • uporaba zamrzovalnika kot mini hladilnika (priročen način, ko vam ni treba veliko shranjevati v hladilniku).

No frost tehnologija

Najdražji so no frost hladilniki, ki samodejno odmrzuje zamrznjen led in preprečuje nabiranje ledu na hladilnih površinah. To ohranja notranjost hladilnika čisto, organizirano in optimizira prostor za shranjevanje hrane. Poleg tega prihrani veliko časa, ki bi bil potreben za ročno odtajevanje.

ameriški hladilnikiDozirnik za vodo in ledomat

Dodatne funkcije, kot sta dozirnik za vodo in ledomat, še dodatno povečujejo uporabno vrednost vrhunskih hladilnikov.

Dozirnik za vodo omogoča enostaven dostop do osvežujoče vode. Nekateri modeli imajo tudi možnost priklopa na vodovodni sistem, kar omogoča neprekinjen dotok pitne vode, brez potrebe po polnjenju rezervoarja.

Ledomat omogoča izdelavo ledu različnih oblik, kot so kocke ali drobljeni led. To je priročna funkcija za pripravo osvežilnih napitkov – nepogrešljiva je na zabavah, kjer vam prihrani čas in trud.

Ameriški hladilnik Gorenje NRS9182VB ima ledomat z dozirnikom vode, ki deluje na dotik in ne potrebuje dovoda vode. Priročen je še zlasti zato, ker ne zavzame veliko prostora v hladilnem delu.

Samsung RH69B8940S9/EF pa ponuja vodni bar – ima 1,4-litrski kozarec, v katerem si lahko ustvarite poljubno vodo z okusom (zelišča ali sadje) in vsak trenutek dneva uživate v ohlajeni pijači.

Pametne funkcije

Hladilniki višjega cenovnega razreda vključujejo pametne funkcije, kot so zaslon na dotik, povezljivost z internetom in integracija z drugimi pametnimi napravami v vašem domu.

Gorenje NRM918FUX ponuja pregleden LED-zaslon večjih dimenzij, prek katerega lahko poljubno prilagajte nastavitve temperature. Z enostavnim dotikom vklopite funkcije, kot sta HolidayMode in FastFreeze. Če se temperatura nenadoma dvigne, vas bo na to nemudoma opozoril alarm.

Kakovostni materiali in oblikovanje

Ti hladilniki so izdelani iz visokokakovostnih materialov, kot so nerjaveče jeklo, steklo in drugi premium materiali, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in estetski videz. Oblikovanje je sodobno in elegantno, kar daje kuhinji prestižen videz.

Funkcionalna notranja postavitev

Najdražji hladilniki ponujajo možnost prilagoditve postavitve notranjih polic, imajo predale z ločenimi temperaturnimi conami, predele za posebne vrste hrane, kot so vina ali sveža zelišča, ter organizatorje za boljši pregled nad živili. Hladilnik Bosch KGN49XLEA prinaša sistem Vario Zone, ki omogoča večjo fleksibilnost z večnamenskimi steklenimi policami in predali v zamrzovalniku.

ameriški hladilnikTiho delovanje in inverter motor

Hladilniki višjega cenovnega ranga so zasnovani za tiho delovanje, kar omogoča prijetnejšo izkušnjo, še posebej, če se hladilnik nahaja v prostoru, kjer se pogosto zadržujemo. Eden takih hladilnikov je Samsung RS68A8840B1/EF, katerega raven hrupa ne presega 36 decibelov. K temu v največji meri pripomore inverterski motor z dolgo življenjsko dobo in varčnim delovanjem.

Iščete zmogljiv in funkcionalen hladilnik najvišje kakovosti? Hladilnik na obroke dobite na Enaa, kjer vas čakajo posebne ponudbe, popusti in vsakič nova hladilnik akcija. Preverite bogato ponudbo najboljši blagovnih znamk in poiščite najboljši model, ki bo izpolnil vse vaše želje.