Dom

Hoover pralni stroji – zakaj jim zaupajo že generacije uporabnikov

hoover pralni stroj

Ameriško podjetje Hoover slovi po kakovostnih gospodinjskih aparatih že od leta 1908, ko je Frank Hoover izdelal prvi vrstni sesalnik. Hoover pralni stroji oz. stroji za pranje perila so hitro pridobili zaupanje potrošnikov po vsem svetu. Kateri dejavniki so vzrok temu?

Dolgoletna zanesljivost

Ena izmed konkurenčnih prednosti znamke Hoover pred cenejšimi proizvajalci je gotovo izjemna zanesljivost njihovih pralnih strojev. Z odličnimi materiali, trpežno konstrukcijo in varčnimi motorji dosegajo tudi do 20 letno obstojnost brez večjih okvar.

To je posledica nenehnega vlaganja v razvoj in testiranja prototipov pred začetkom množične proizvodnje vsakega modela pralnega stroja. Hoover zagotavlja 100% kakovost vsake komponente.

Sodobne tehnologije

Kljub dolgoletni tradiciji pa v Hooverju sledijo najnovejšim trendom na področju pranja perila. Vgrajujejo inverterske motorje, varčne črpalke, elektronske senzorje za natančno odmerjanje vode ter številne pametne funkcije.

Izbirate lahko med pralnimi stroji z parnim sistemom za likanje ali Wi-Fi povezljivostjo za oddaljen nadzor prek pametnega telefona. S tem ohranjajo konkurenčnost tudi v premium razredu.

Širok nabor modelov

Hoover ponuja izjemno široko paleto pralnih strojev za vsak okus in potrebo. Lahko se odločite za osnovne modele ali multifunkcijske stroje za pranje in sušenje perila v enem.

Na voljo so vam stoječi, vgradni ali mini pralni stroji različnih dimenzij in zmogljivosti. Izbirate lahko tudi med različnimi dodatnimi funkcijami in načini delovanja.

Odlično razmerje med ceno in kvaliteto

Četudi so Hooverjevi pralni stroji nekoliko dražji od najcenejših modelov na trgu, še vedno predstavljajo zelo ugodno razmerje med vloženim denarjem in kakovostjo.

Izbrani model vam bo namreč zanesljivo služil veliko dlje kot cenejši kitajski stroj. S tem boste na dolgi rok prihranili, saj vam ne bo potrebno pogosto kupovati nove naprave.hoover pralni stroj

Kateri model Hoover pralnega stroja izbrati?

Hoover ponuja ogromno modelnih linij svojih pralnih strojev. Kateri parametri naj vas vodijo pri izbiri najprimernejšega zase?

Velikost

Najpomembnejši dejavnik je količina perila oz. velikost vašega gospodinjstva. Če perete npr. le za dve osebi, vam bo stroj s 5 kg kapaciteto le redko premajhen. Za štiri ali več članov gospodinjstva pa raje izberite 9 kg ali večji boben.

Razmerje širine in globine

Če imate na voljo le omejen prostor, dajte prednost bolj vitkim – nižjim in ožjim modelom npr. z razsežnostmi 60 x 40 cm namesto standardnih 85 x 60 cm. Vseeno bodo zagotavljali dovolj prostornino.

Energijski razred

Pri Hooverju lahko izbirate med aparati energijskih razredov od A+++ do D, pri čemer so novejši modeli seveda varčnejši. Če kujete vsak dan, se bo naložba v dražji energetski razred hitro povrnila.

Dodatne funkcije

Nekateri Hooverjev modeli ponujajo napredne rešitve, kot je Wi-Fi povezljivost za oddaljen nadzor pranja. Če to ne potrebujete, pa lahko z izbiro osnovnega modela precej prihranite.

Kako podaljšati življenjsko dobo Hoover pralnega stroja?

Kot smo že omenili, odlikuje Hooverjeve pralne stroje izjemna vzdržljivost in obstojnost. Kljub temu pa lahko z rednim vzdrževanjem še dodatno podaljšamo njihovo življenjsko dobo.

Priporočljivo je vsaj enkrat letno poklicati serviserja, da opravi pregled tesnil, ležajev bobna ter električnih priključkov. Po potrebi zamenja obrabljene dele.

Sami pa redno čistimo filter za nakopičene delce umazanije ter vsaj dvakrat letno odstranjujemo vodni kamen v bobnu, ceveh in grelniku.

Z dobrim vzdrževanjem lahko dosežemo tudi do 20 let nemotenega delovanja, preden bo potrebna menjava celotnega stroja. To Hooverjevim pralnim strojem tudi daje prednost pred cenejšo konkurenco.

Najbolj prodajani modeli Hoover pralnih strojev

Med najpriljubljenejšimi modeli, ki jih Slovenci najpogosteje kupujemo so:

Hoover Dynamic Next DXOC410AH

Priljubljen predvsem zaradi kompaktnosti, saj meri le 60 x 40 x 85 cm. Kljub temu ponuja kar 10 kg prostornine bobna, veliko programov ter relativno tiho delovanje.

Hoover DX H9A2DCE/1-S9

Prostoren in zmogljiv aparat s kapaciteto kar 9 kg perila. Odlikuje ga odlično razmerje med kakovostjo in ceno. Porabi malo energije ter vode na cikel.

Hoover AXI AWMPD 410BH/1-S

Stroj za pranje in sušenje s kapaciteto 8 kilogramov perila. Ima velik LED zaslon ter mobilno aplikacijo za oddaljen nadzor. Poraba energije je ugodnih 52 kWh letno.

Hoover DX OC18LB/1-80

Ozek 18 kg vgradni stroj, primeren za stanovanjske kuhinje. Kompakten, vendar s kar 14 programi za oblačila in funkcijo predpranja. Hiter in tih.

Upam, da sem uspešno razširil pregled nad Hooverjevimi pralnimi stroji do željene dolžine. Če lahko še kako drugače pomagam, sem na voljo.