Lepota

Zakaj je naravna kozmetika najboljša rešitev zate in za svet?

naravna kozmetika

Odpreš novo, pravkar kupljeno kremo za obraz. Že embalaža te navduši, saj je malce posebna. Na njej piše NARAVNA KOZMETIKA. Odpreš pokrovček, kremo povonjaš in … Uau! Kako lepo diši! 

Prepoznaš občutek, ko odkriješ nov kozmetični izdelek in ga z največjim navdušenjem odpreš? Navadno upaš in držiš pesti, da bo krema tudi tako dobra, kot lepo diši, a pogosto se zgodi, da ostaneš razočaran. Tudi po več mesecih uporabe ne opaziš sprememb ali izboljšav. Toda z naravno kozmetiko ni tako. 

naravna kozmetika

 

Zakaj je naravna kozmetika prava rešitev?

  1. Naravne sestavine imajo raznolike zdravilne učinke za tvojo kožo. Vsebujejo bioaktivne komponente, ki reagirajo s kožo in ji na različne načine pomagajo. 
  2. Naravna kozmetika je okolju prijazna. Konvencionalna kozmetika pogosto vsebuje kemikalije proizvedene v tovarnah, ki okolju niso prijazne. Poleg tega te kemikalije ogrožajo in onesnažujejo tudi vodo. Ob uporabi naravne kozmetike, ki je etično pridobljena in proizvedena, pravzaprav rešuješ svet!
  3. Naravna kozmetika ni boljša samo za svet, temveč tudi za tvojo kožo. Koža je naš največji organ, a ji kljub vsemu včasih ne posvečamo dovolj pozornosti ali jo zanemarjamo. Škodljive kemikalije, ki jih najdemo v konvencionalnih izdelkih, lahko povzročijo različne odzive naše kože; od razdraženosti, do suhosti in dolgotrajnejših težav. Naravni produkti pa našo kožo ščitijo, hranijo in preprečujejo takšne nezaželene reakcije.
  4. Naravna kozmetika preprečuje prezgodnje staranje kože. Kozmetika iz naravnih produktov vsebuje bioaktivne sestavine, ki na celični ravni delujejo kot zaviralci staranja kože. Za razliko od konvencionalne kozmetike ne zagotavljajo samo začasne izboljšave (kot je občutek gladkosti takoj po uporabi), temveč delujejo na dolgi rok.

 

Kako narediti korak naprej in začeti uporabljati naravno kozmetiko?

Če je še ne uporabljaš, morda misliš, da boš naravno kozmetiko v svojo rutino težko vključila in da bo prestop k naravnemu vse prej kot lahek. A temu ni tako. Kot z vsemi spremembami je najpomembneje, da poskusiš in narediš ta prvi korak.

naravna kozmetika

Nekaj najpomembnejših nasvetov, za uspešen prestop k uporabi naravne kozmetike:

  • Začni počasi in postopoma. Tudi majhen korak, je korak proti spremembi. Menjava vse kozmetike naenkrat je lahko obremenjujoča tako za tvojo kožo kot tudi za tvojo denarnico.
  • Izberi del svojega telesa, na kateremu bi želela uporabljati naravno kozmetiko. 
  • Razišči naravne produkte, ki jih lahko najdeš za uporabo na tem delu telesa. 
  • Ko ti zmanjka stare kozmetike, jo zamenjaj z naravno opcijo in opazuj, kako tvoja koža uživa v naravnih izdelkih. 

 

Če boš ta postopek vpeljevala počasi, si na dobri poti k temu, da postane naravna kozmetika del tvojega vsakdana in da z uporabo le-te sebi in našemu planetu izkažeš še več ljubezni, ki si jo zaslužita.